Охридски трубадури шанса за вистински пробив

Стотина акредитирани новинари од најзначајните медиумски куќи во Македонија, Србија, Хрватска, Бугарија, Босна и Херцеговина, Словенијам Црна Гора, Русија, Белорусија, Малта, Италија секоја година го следат фестивалот ОХРИД ФЕСТ –ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ.

Минатата година директен телевизиски пренос од фестивалот емитуваше Македонската радио телевизија  а преку сателитската програма преносот го гледаа и гледачите од Америка, Австралија , Азија и Европа.

Ексклузивните права за пренос на Охрид фест Охридски трубадури го имаат :

  • Tв Балканика - Бугарија
  • Тв Белами - Србија
  • Тв Коперникус - Србија 
  • Тв Свет плус - Србија 
  • Тв Z1 - Хрватска
  • Тв Хајат - Босна и Херцеговина
  • Тв Визион плус - Албанија 
  • Турска радио телевизија - Турција
  • Тв Шансона - Русија

Повеќе од 6 000 000  гледачи го следеа фестивалот минатата година

Секоја година фестивалот го следат и следните печатени медиуми : Дневник, Утрински весник, Вест, Вечер, Македонска Музичка Мрежа ( музички сајт), Свет (Србија) , Политика (Србија) , Вечерње новости (Србија) , Експрес (Босна и Херцеговина), Образи ( Хрватска)... 

Медиумски покровители се и: Радио Рос, Скај радио, Радио Роса...

Но најважно е дека:

  • Нашиот фестивал не трае само колку што траат ТВ преносите . Во текот на целата година хитовите од Охрид Фест Охридски трубадури се слушаат низ целиот Балкан.

Во текот на сите фестивалски вечери , нашите значајни деловни партнери имаа своја презентација и низ оваа соработка со медиумите, се создаде атмосфера на исклучителна доверба во вредностите кои ги нудат нашите спонзори, затоа што ОХРИД ФЕСТ – ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ се гаранција за квалитет - TRADE MARK!

Фестивалски вечери


Вести

[23.08.2014]

интернационална вечер 2014

повеќе

[13.08.2014]

under construction

повеќе

[19.08.2012]

Потомците на Карали по стапките на возрасните

повеќе

Irish pub Balabans, Adria airways, Producentska kukja Labino, BLUE STUDIO, Restoran Kej Skopje, Hotel Riviera, Hotel Slavija Spektar, Hotel Aleksandrija, hotel Inex Gorica, MTV, Vest, Radio Ohrid, TV Svet plus, NET TV, NTV Montena, TV Belami, TV Balkanika, FEN TV, Z1, TV Novi Pazar, TV KOPERNIKUS.