Поп вечер

Охрид како духовен центар , прегратка на секаков вид креативен . културен порив, од 1997 година ширум ги отвори порите и за поп естаблишментот , како креативен така и пејачки. Воведена е Поп Вечерта. Помеѓу оние кои важат како добри познавачи на случувањата, неподелено е мислењето дека овие 16 години од како оваа засебна фестивалска вечер е на програмата, ништо повеќе не е исто на македонката поп сцена. 

Оваа година во наследство на генерациите им ги оставаат своите нумери:
1. Ристо Самарџиев 
2. Влатко Илиевски 
3. Ѓоко Таневски
4. Бени
5. Дексо
6. Александар Белов
7. Кристијан Мицевски
8. Јасмин Алиески
9. Еги
10. Александра Јанева
11. Лена
12. Биба Додева
13. Зои Блаж
14. Група Топче
15. Андреј Миске
16. Верица Пандиловска
17. Маја Вукичевиќ
18. Јана Бурчевска
19. Жармена

Тишина, музиката зборува...

Фестивалски вечери


Вести

[23.08.2014]

интернационална вечер 2014

повеќе

[13.08.2014]

under construction

повеќе

[19.08.2012]

Потомците на Карали по стапките на возрасните

повеќе

Irish pub Balabans, Adria airways, Producentska kukja Labino, BLUE STUDIO, Restoran Kej Skopje, Hotel Riviera, Hotel Slavija Spektar, Hotel Aleksandrija, hotel Inex Gorica, MTV, Vest, Radio Ohrid, TV Svet plus, NET TV, NTV Montena, TV Belami, TV Balkanika, FEN TV, Z1, TV Novi Pazar, TV KOPERNIKUS.