Фолк вечер

Од срцето ќе да е првата стркалана, можеби како копнеж од Ристакија. Од одајчето, низ пенџерче по калдрмата, да тропне на портата на љубената деспина. Елегична, нежна како бисер ,ендемска , градска песна,серенада испеана од чемер љубовен. Од тогаш век и половина, генерации го нижат тој прекрасен ѓердан од песни бисерни...

Оваа година на 21то издание на Охрид фест Охридски трубадури бисерниот ѓердан ќе го донанижат :
1. Благоја Груевски
2. Зуица Лазова
3. Ирена Спасовска
4. Јордан Митев 
5. група Соната
6. Скопски Боеми
7. Селект бенд
8. Коки и прогресив бенд
9. Петар Нечовски
10. Милован Секуловски
11. Мирко Вретовски
12. група Евгенија
13. Стели Јорданова - Бугарија
14. Васил Влканов со Марија и Магдалена Филатови - Бугарија
15. Иван Радески - Австралија
16. Жарко Тимотијевиќ - Србија
17. Боби Амадеус - дебитант
18. Аце - дебитант

Ве известуваме дека акредитирањето трае до 15,08,2014 година, додека фестивалската фолк вечер се одржува на 21,08,2014 година .

Фестивалски вечери


Вести

[23.08.2014]

интернационална вечер 2014

повеќе

[13.08.2014]

under construction

повеќе

[19.08.2012]

Потомците на Карали по стапките на возрасните

повеќе

Irish pub Balabans, Adria airways, Producentska kukja Labino, BLUE STUDIO, Restoran Kej Skopje, Hotel Riviera, Hotel Slavija Spektar, Hotel Aleksandrija, hotel Inex Gorica, MTV, Vest, Radio Ohrid, TV Svet plus, NET TV, NTV Montena, TV Belami, TV Balkanika, FEN TV, Z1, TV Novi Pazar, TV KOPERNIKUS.